Tengerdi Győző

Zöldben c. könyve

Mi a vadászat?

Kalandok három földrészen

Megemlékezések

Receptek

„Négykézlábra állva a szűk nyíláson át bemásztam az ugató kutya után a félhomályos, fedett vacokba! Ott feltérdelve láttam, hogy a terrier ugat egy nagy, fekete disznót.”

 

„Puskám lendült a vállamról, az októberi takarás nélküli bozótos alatt elnézve két hozzánk közeledő hatalmas varacskos kant pillantottunk meg… A lövéssel mégis várnunk kellett…”

 

„a strucc nemcsak kerülgette a kocsit, hanem izmos lábával autónk oldalát többször megrúgta. A rúgások olyan erősek voltak, hogy csak úgy zengett a Toyota oldala.”

 

„a sebzett víziló azonban már a partot övező bozótosba menekült. A vizes nyomra kettő feketével, Gáborral és Denissel ráálltunk. A nyomkövetés csiklandós dolog volt …”

 

„Ahogy felértünk, láttuk, hogy a bakokból álló kis csapat már kibökött bennünket. Menekülőre fogták, mi pedig nem tehettünk mást, mint megkíséreltük a gyors lövést. Kolja kiabálta, hogy „первый, первый”, vagyis az első a nagy bak. Az összehajtott dzsekire feltámasztott, tűzkész fegyvert a távcsőbe került kecske elé fogtam, megkísértem…”

 

„Egyszer csak az egyik, aztán minden helyi kísérő némán, kevés mozdulattal felélénkült. A lespalánk hanyagul összeillesztett deszkái között kilesve elképesztő látványban volt részem: az itatónál egy kistestű antilop oltotta a szomját, mellette-mögötte vagy száz méter távolságból a világosban a bokrok között egy kúszó, vadászó …!”

 

„Az élet szépségeit kedvelő vadászként sokféle finomságról tehetnék említést, most azonban a …”

Kemény táblás A4 formátumú, színes kötet 255 oldallal, 550 színes fotóval

Kiadói ár: 4 490 Ft

Rendelje meg a szerzőtől!

Megrendelem Tengerdi Győző: Zöldben című könyvét az alábbi példányszámban. A megadott névre és címre kérem a kötetet. A 4 490 Ft + szállítási költséget utánvéttel kiegyenlítem.